FRITIDSHEMMET

WALDORFPEDAGOGIK I FRITIDSHEMMET

Vårt fritidshem följer skollagen, Lgr 11 och den allmänna målsättning som finns för Sveriges fritidshem. Vi följer också Waldorfskolornas arbetsplan En väg till frihet.

En gång i tiden var den välkomnande lokal som idag möter oss ett gammalt stall, därav namnet. Tack vare en envis vaktmästare och hjälpsamma föräldrar har huset helt förändrats.

Fritidshemmet vill vara en plats där barnen uppmuntras till samarbete i lek och aktiviteter. Man vill också ge barnen möjlighet till såväl lugn egen tid som till kreativa lekar där självförtroendet stärks.

Alla barn i förskoleklassen och åk. 1 har sin verksamhet i Solspångens lokaler medan elever från klass 2 och upp 12 år är välkomna till Stallet efter skoldagens slut. Här varvas fri lek med arrangerade aktiviteter som målning, bakning, pyssel, läxhjälp och uteaktiviteter.

På Fritidshemmet serveras mellanmål  i matsalen. Efter mellanmålet kan barnen välja om de vill fortsätta leka eller kanske krypa upp i en soffa och lyssna på en saga.

Morgonfrita öppnar kl.07.00 och vi stänger 17.30.
(vid särskilda skäl kan omsorg erbjudas från 06.30, kontakta rektor.)

Telefon:

Stallet: 076-038 03 88