VÅR SKOLMAT

Våra tankar kring skolmat

Maten ska passa för alla från förskolebarn till tonåringar.  Maten lagas från grunden i vårt kök, med stor andel svenska råvaror. Vi serverar ca 200 portionen per dag.

Vi följer lagkrav och Livsmedelsverkets rekommendationer. Alla måltider näringsberäknas (Aivo) för att beräkna recept, råvaruåtgång, kostnader och näringsinnehåll.

Vår mat är till största delen (ca 80 %) ekologisk och/eller närodlad.

Vi försöker få en hög andel KRAV-märkta råvaror, så långt det är ekonomiskt möjligt. Vi gör även en avvägning med andra faktorer, så vi prioriterar inte alltid en KRAVmärkt råvara från Sydamerika framför en vettigt framtagen lokal produkt.

Vi serverar även frukost och mellanmål till fritidshemmet. För elever i klass 6-9 är matsalen öppen för fika  med hembakat bröd och pålägg, thé eller mjölk (till självkostnadspris) kl.10.00-10.20. Du köper fika-biljetter hos kansliet.

Matsedel

Varje vecka serveras det kött två dagar, fisk en dag och vegetariskt två dagar. Det finns alltid vegetariskt alternativ och en stor salladsbuffé. Matsedel finns i matsalen och skickas via veckobrev till klasserna.

Diet/allergi

Speciell diet och matallergi har vi normalt inga problem att hantera. Du beställer via blankett som finns under fliken ”Blanketter” här på hemsidan.

Halv-/helfabrikat

Köttbullar står högst upp på många barns önskelista, men personalen kan inte rulla 1.000 köttbullar. Så två gånger per termin köper vi in färdiga köttbullar. Enstaka gånger kan vissa andra halvfabrikat köpas in om det är ett starkt önskemål från eleverna.

För frågor eller funderingar, kontakta kökspersonalen

koket@s-waldorf.se

För att köpa fika-biljetter, kontakta kansliet

kansli@s-waldorf.se